Els salons de l’Ensenyament i Futura tornaran a celebrar-se de manera presencial l'any vinent
FiraCampusVirtual tanca amb èxit una edició marcada per l’orientació a distància
FiraCampusVirtual, la plataforma digital que Fira de Barcelona ha llançat davant la impossibilitat de celebrar el Saló de l’Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid-19, tanca avui amb una destacada participació i satisfacció entre els més de 150 centres formatius expositors. Les noves modalitats d’orientació telemàtica han registrat una alta participació d’estudiants i s’han realitzat més de 20.000 interaccions entre videotrucades, webinars i xats. Està previst que el Saló de l’Ensenyament i Futura tornin a celebrar-se en el seu format habitual l’any vinent.
Durant els cinc dies de celebració del saló, els usuaris han realitzat més de 50.000 visites a FiraCampusVirtual per conèixer l’oferta formativa per al curs 2020-21 d’algunes de les principals universitats de Catalunya, tant públiques com privades, escoles de negoci, centres de Batxillerat i centres de Formació Professional, estudis artístics i d’idiomes, entre d’altres. Mitjançant un format innovador i intuïtiu, els joves han pogut accedir a través de l’ordinador, la tablet o el mòbil, a tota la informació necessària perquè la presa de decisió sobre el seu futur estigués ben fonamentada.
En aquest sentit, els serveis d’orientació de la plataforma han tingut una gran participació, amb 400 experts que han atès des de dimecres passat les consultes i dubtes de més de 15.000 alumnes per ajudar-los a encaminar la seva trajectòria acadèmica i professional. S’han organitzat webinars, xerrades, xats i videotrucades, amb fins a 500 persones assistint simultàniament, sobre temàtiques com les proves d’accés a la universitat, els sistemes d’ajuts i beques, o les diferents modalitats per accedir a un grau mitjà i superior, entre altres.
La directora de FiraCampusVirtual, Laura Pararols, ha destacat que “estem molt satisfets de la bona acollida que ha tingut la plataforma i d’haver pogut ajudar un any més, encara que amb un nou format, als estudiants i les seves famílies en la seva elecció acadèmica així com als centres de formació a presentar tota la seva oferta d’una manera àgil i interactiva”.
Més de 150 expositors
En aquest sentit, els més de 150 expositors, entre ells la Universitat Ramon Llull, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), o la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), així com centres formatius com IFP, Escola Pia o les Escoles Universitàries Gimbernat han donat suport a la iniciativa de FiraCampusVirtual per habilitar, en període de preinscripcions acadèmiques, una eina que facilita el contacte directe amb els seus potencials estudiants.
Des de la Secretaria d’Universitats, el cap de l’Oficina d’Accés a la Universitat de Consell Interuniversitari de Catalunya, Jesús Maria Prujà, ha assegurat que “tot i que la interacció amb els visitants ha estat mitjançant el xat, hem aconseguit donar una atenció molt personalitzada a les persones visitants”. Així mateix, ha valorat “molt positivament que tota la informació dels estands participants estigui disponible durant dos mesos més a partir del tancament de la fira virtual”.
Per la seva banda, la secretària general de la Universitat Ramon Llull (URL), Anna Berga, ha subratllat que “el Saló de l’Ensenyament i Futura donen un servei molt important en l’orientació de nois i noies per al seu futur acadèmic. I, en aquest nou escenari, la URL ha seguit oferint l’atenció personalitzada que sempre oferim, ara adaptada al món virtual, aprofitant al màxim totes les eines de la plataforma, com els xats o els webinars, de la mà dels nostres directors i directores de programes, professorat i experts i expertes”.
Des del centre de Formació Professional IFP, la seva directora acadèmica, Eva Aguiló, ha posat en valor que “els webinars han estat un gran descobriment per als estudiants, ja que proporcionen un coneixement directe a través del testimoni dels professors i la seva experiència, que han agraït molt”.
El certamen, que ha estat actiu des del dimecres 20 de maig fins avui, mantindrà oberta la plataforma durant dos mesos perquè els estudiants puguin conèixer l’oferta formativa que ofereixen els expositors per a l’any que ve. Està previst que l’any vinent el Saló de l’Ensenyament i Futura torni a celebrar-se de forma presencial al recinte de Montjuïc.